#jagärkraften

Finspång är en plats mitt i Sverige, som skapas av drivkraften hos eldsjälar. Här möter du några av dem. Några av alla som är kraften i Finspång.

Vivi Hallström

Vivi Hallström

Efter över två decennier av studerande, jobb och hårt arbete lever hon nu sin dröm. I Igelfors. Och hon är hungrig på mer. Möt ekonomidoktoranden och energiknippet Vivi – en av de äkta (pizza)makarna och en av krafterna i Finspång.

Johan Peterson

Johan Petersson

Tryggheten, närheten och engagemanget. Det lockade Johan Petersson tillbaka till Finspång för 18 år sedan. Idag är han vice ordförande i FAIK Bandy och jobbar som inköpare på ett av Östergötlands största och mest högteknologiska företag – Siemens.

Jan Schmidt på gräsmatta

Jan Schmidt

”Ingen kan göra allt, men någon kan göra något”. En enkel men så betydande filosofi som lett Jan Schmidt till många spännande uppdrag. En filosofi som han nu tror kommer leda Finspång till en framgångsrik framtid. Den Grytgölfödde handelssonen har nu kommit hem och är fortfarande högst aktiv –det som ordförande i Torstorps IF.

Linnéa Skånberg​

Linnéa Skånberg

”En stolt historia som man tar in i en ny tid. Det sammanfattar såväl Reijmyre Glasbruk som Finspångs kommun skulle jag säga”. När Linnéa Skånberg blev uppsagd från jobbet i Vingåker tog hon möjligheten att förverkliga en barndomsdröm – att bli glasblåsare. Och det på Reijmyre Glasbruk.

Johan Riska

Johan Riska

”Någonting har hänt. Och det någonting är bra”. Orden kommer från Finspångsambassadören Johan Riska och handlar om Finspång – platsen som varit och är hans fristad. Där han bor, lever och utvecklas. Och han ser en attitydförändring med ökad stolthet hos Finspångsborna.

Therese Wiklund​

Therese Wiklund

”Vi må vara små, men vi har stora ambitioner – såväl kulturhuset som Finspång som kommun”. Orden kommer från Therese Wiklund, producent på Kulturhuset i Finspång.

Johanna Ahlin

När Johanna Ahlin tillsammans med maken Stefan Ahlin hittade sitt drömhus, eller rättare sagt drömslott, i Rejmyre utanför Finspång tvekade de inte en sekund. Men två fastigheter blev en för mycket. När villan i Norrköping inte blev såld började hon fundera på om hon kunde hyra ut den. Det kom att bli starten på en framgångsrik företagsresa. Möt Johanna Ahlin, grundare, vd och ägare av Stay Easy Apartments.

David Johansson

David Johansson

Sverige är ledande inom geoenergi. Geoenergi är den tredje största förnybara energikällan i landet och ett av de större, privata företagen som borrar efter geoenergi ligger i Finspång. ”Det är klimat- och ekonomismart med geoenergi”, säger David Johansson, vd på FBB Finspångs Brunnsborrning.

Marie Åkerlund

Från köksbordet i Lotorp, via rockgruppen Takida, och ut i världen till de finaste gallerierna. Möt massören Marie Åkerlund som gjort succé med sin konst. Fortfarande med inspiration från Finspång och Finspångs natur.

Anders Svensson

Anders Svensson

”Det händer så mycket bra just nu”. Orden kommer från Anders Svensson, mr Coop i Finspång. Sedan 1999 har han bott och verkat i kommunen, 2014 kom han till Coop och sedan 2018 är han vd. Och dessutom högst aktiv i Tillväxt Finspångs styrelse.

Visa att du är en del av kraften!

Kraften i Finspång är varumärket som samlar Finspång för att nå Vision 30/35. Genom att profilera och marknadsföra platsen Finspång vill vi locka och attrahera besökare, invånare och företag till Finspång. Men också visa att kraften är du, jag och alla som älskar Finspång!

Glad kvinna