Sport & motion

Vi erbjuder en helhet för den som vill utföra en mängd olika aktiviteter eller hämta energi i vår härliga natur.

Träning som är både kul och hälsofrämjande

Fysisk aktivitet sätter fart på positiva krafter i kropp och själ. Lite eller mycket – all rörelse är bra. Bara 25 minuters rörelse om dagen gör stor skillnad för din hälsa och ditt humör. Lägg till lite extra konditionsträning och styrka – och du har ett effektivt hälsorecept. Kroppen älskar kraften i rörelse

Arena Grosvad Multisportarena

Arena Grosvad är en multisportarena och Finspångs idrotts- och rekreationsområde. Här finns något för alla! Arena Grosvad bjuder bland annat på arenor för friidrott, discgolf, skatepark, fotboll och MTB-cykling. Vintertid kan du nyttja hockeyarenan och bandyplanen vid bestämda tider. Här finns även fina längdskidspår som tillhör de bästa i Östergötland! Här finns något för hela familjen, den aktiva, föreningen, företaget och dig som privatperson. Du kan utföra aktiviteter som skidor, cykling, vandring, naturupplevelser, äventyrsbad, bad, relax, fotboll, squash, tennis, gym, inomhusidrott, bågskytte, friidrott, barnkalas, födelsedagar och konferensaktiviteter. Arena Grosvad är en kontantfri anläggning.

Utegym och kottebanor

I kommunen finns tre utegym att använda när lusten och kraften faller på. I ett utegym tränar du hela kroppen genom att använda träningsredskap utomhus, samtidigt som du andas frisk luft. Utegymmen är byggda i tåligt trämaterial och vid gymmen finns instruktioner för hur du ska använda dem. Våra kottebanor är inspirerade av skogens kraft och i hinderbanorna kan barn öva upp sina motoriska färdigheter på ett lekfullt sätt genom att klättra, hoppa och balansera runt bland hindren. En del är lite lättare och en del lite svårare. Det kostar inget att använda utgym och kottebanor och det finns inga särskilda öppettider att passa!

 

Våra utegym och kottebanor hittar du vid:

• Arena Grosvad, vid motionsspåren
• Sonstorp, vid minigolfbanan
• Torstorp, vid motionscentralen

Golf i Finspång

Finspångs golfklubb har en golfbana med 27 hål av olika karaktär i en trivsam miljö. Oavsett erfarenhet så erbjuds goda spelmöjligheter och tillgänglighet för alla. Här finns restaurang, driving range och olika möjligheter till boende. Om du vill kan du hyra både klubbor och vagn och prova på att spela med så kallad pay and play.

Banan är även den svenska världsspelaren Lotta Neumanns hemmabana. Finspångs golfklubb med golfbana ligger vid Viberga gård, strax öster om Finspång.

Skridskoåkning

I Finspångs kommun finns flera möjligheter att åka skridskor under vintersäsongen – både inomhus och utomhus. Allmänhetens åkning innebär att alla som vill är välkomna att åka skridskor i ishallen och på bandyplan vid Arena Grosvad under vissa tider.

Motionsspår och längdskidåkning

I Finspångs finns det möjlighet att motionera och träna i vacker natur, tack vare våra välskötta motionsspår. Under vintertid går det även bra att åka längdskidor i spåren. Spåren är utspridda både i tätorten och i ytterområdena. Finspångs kommun ansvarar för de spår som inte sköts av någon förening.

MTB

Fyll din kropp med adrenalin! I skogen vid Arena Grosvad finns det flera mountainbikespår för dig som kör mountainbike. Från lätta till medelsvåra och svåra i olika längd. På Kraftkärret vid Arena Grosvad finns även en pumptrackbanan och en liten cykelpark. Cykelparken har byggda hinder för att öva upp sin cykelteknik. Bland annat finns en vippbräda, mindre hopp och en trätrapp.

Fler möjligheter till rörelse!

Är du en aktör vars verksamhet passar in och borde synas här?

Eller har du tips om vad som borde finnas med på sidan? Tveka inte, tipsa oss!

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr