Förskola & skola

Här har vi samlat information för dig som söker plats i förskola eller skola i Finspång.

Din guide till förskola, skola och utbildning

Hur går det till när man flyttar till Finspångs kommun och behöver en plats i förskola eller skola? Här har vi samlat all information du behöver om du har flyttat eller planerar att flytta till Finspång. Varmt välkommen!

Förskola

I Finspångs kommun finns ett brett utbud av både kommunala och fristående förskolor. Utforska de olika alternativen via länken nedan för att hitta den förskola som passar ditt barn bäst. Som nyinflyttad i Finspång har du och ditt barn förtur till förskolan, och vi garanterar en plats inom en månad efter ansökan, förutsatt att du arbetar eller studerar vid inflyttningen.

Grundskola

När du och ditt barn flyttar till Finspång kommer ni automatiskt att få ett erbjudande om plats på en skola nära er nya bostad. Om du föredrar en annan skola kan du enkelt ansöka om det genom en blankett. För att underlätta ditt val kan du använda Skolverkets tjänst ”hitta och jämför grundskolor”.

Gymnasium

Finspång erbjuder två fantastiska gymnasieskolor: den kommunala Bergska gymnasiet och Curt Nicolingymnasiet, där kommunen äger 49 procent. Kontakta din valda gymnasieskola så snart du vet att du ska flytta till Finspång för att säkra din plats.

Foto: Crelle

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen i Finspång erbjuder en mängd olika utbildningar, inklusive grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning och svenska för invandrare (sfi). Våra studie- och yrkesvägledare finns tillgängliga för att ge dig all information du behöver om aktuella utbildningar och hjälpa dig med ditt personliga studieval.

Flytta till Finspång och upplev kraften och en kommun som värnar om ditt och din familjs utbildningsbehov. Välkommen till en plats där framtiden formas!