Mötesplatser

Kraften i mötet

I Finspång finns det ett rikt utbud av mötesplatser som främjar gemenskap, möten och avkoppling. Oavsett om du söker en plats för gemenskap, träning, en trivsam fika eller en kulturell upplevelse, erbjuder Finspång något för alla.

Upptäck Arena Öst

Arena Öst är en arena med gym, padel och konferens samt lounge. Här kan du träna på gymmet eller spela padel men också umgås i loungen efter träningen. Arenan erbjuder moderna faciliteter och en inbjudande atmosfär, vilket gör den till en idealisk plats för större möten och event.

Fika och umgås på Centrumkaféet

Centrumkaféet är en charmig mötesplats mitt i Finspångs centrum. Med sitt mysiga inre och läckra utbud av bakverk och kaffe, är detta den perfekta platsen för en avslappnad fika med vänner eller ett informellt affärsmöte.

Tips! Prova deras hembakade kanelbullar – en favorit för många.

Kulturhuset

Mitt i centralorten ligger Kulturhuset Finspång, en oas för kulturälskare. På våra scener bjuds det på allt från rock, pop och jazz till klassisk musik, dans, bio, och barnteaterföreställningar. Här finns något för alla!

Naturen i Lunddalen

I omgivningarna finns det utmärkta möjligheter till friluftsliv - vandringar, cykelturer och kajakturer. Vid stugan finns det ett 2.5 km långt elljusspår i en vacker skog. Skogen inbjuder på hösten till bär och svampplockning. Vid stranden finns det en brygga med roddbåt och möjlighet till bad. I området kring Lunddalen finns markerade cykelturer. I byggnaden finns det ett välutrustat kök, storstuga, uterum, bastu och omklädningsrum. Tips! Ta med en picknickkorg och njut av en dag i det gröna med familj och vänner.

Mariagården – en oas

Mariagården är Finspångs församlings knutpunkt i Finspång. I Mariagården är Finspångs församlings expedition belägen. Även flera av församlingens präster, kyrkomusiker och diakoner har sina arbetsrum i byggnaden. En stor del av församlingens verksamhet i Finspång har sina lokaler i Mariagården. Skeppet är husets Gudstjänstrum. Barnverksamheten huserar i en alldeles egen del av huset. Café Oasen är en träffpunkt där du kan koppla av med en kopp kaffe. Mariagården är en mötesplats för alla åldrar och alla är hjärtligt välkomna.

Träffpunkt Finspång

Kommunens träffpunkter är öppna verksamheter för seniorer. Träffpunkterna är en avslappnad och trivsam mötesplats för seniorer att umgås, delta i aktiviteter eller fika. I Finspång finns i dagsläget två träffpunkter i tätorten, Östermalmsträffen och Träffpunkten Ankaret. Det finns också en finsk träffpunkt på Storängsgården. Östermalmsträffen ligger på Östermalmsvägen 57 och Ankaret på Högby seniorboende. Det är gratis att besöka våra träffpunkter men fika sker till självkostnads¬pris samt kan vissa evenemang kosta pengar. Om en aktivitet kostar pengar informera vi om det i förväg. På träffpunkternas egna sidor nedan kan du läsa mer om vilka öppet¬tider och aktiviteter som våra träffpunkter erbjuder. Där hittar du också kontaktuppgifter till varje träffpunkt.

Fler platser att mötas på

Tips på fler mötesplatser?

Ovan är ett urval av mötesplatser i Finspång. Har du tips om andra mötesplatser är du välkommen att mejla oss.