Etablering i Finspång

Från historisk innovation till framtidens möjligheter

En stad med starkt industriellt arv

Finspång har en rik historia som en framstående industristad, känd för sin innovation och entreprenörsanda. Sedan 1500-talet har vår stad varit en knutpunkt för svensk industri, med en stark tradition av järn- och stålproduktion. Detta arv av innovation och teknisk expertis har lagt grunden för dagens dynamiska och högteknologiska näringsliv.

Vision 30/35 – Vår framtid

Med platsvarumärket ”Kraften i Finspång” blickar vi framåt mot vår ambitiösa vision 30/35. Vår vision är att vara en ledande kommun för hållbar utveckling och innovation, med målet att nå en befolkning på 30 000 invånare år 2035. För att uppnå detta satsar vi på att skapa en attraktiv miljö för företagsetableringar och utveckling, med fokus på hållbarhet, teknologi och samhällsbyggnad.

Logistiska fördelar och geografiskt läge

Finspång har en strategisk placering i hjärtat av Östergötland, vilket ger oss unika logistiska fördelar. Vår närhet till stora städer som Norrköping, Linköping och Örebro innebär att vi har enkel tillgång till viktiga marknader, transportnät och arbetskraft. Samtidigt erbjuder vi småstadens fördelar med en trygg och trivsam livsmiljö, korta avstånd och stark gemenskap.

cyklister på cykelbana

Foto: Crelle

Lediga lokaler och mark

Hitta din perfekta lokal eller plats!

Driva företag

Vill du etablera din verksamhet i Finspång?

Starta eget

Har du en företagsidé som du gärna vill förverkliga? Du har idén – vi har verktygen!

Småstadens fördelar med storstadens möjligheter

Att etablera sig i Finspång innebär att du får det bästa av två världar. Här kan du dra nytta av småstadens fördelar såsom mindre pendling, närhet till natur och en hög livskvalitet, samtidigt som du har tillgång till storstadens möjligheter och resurser. Vi har moderna infrastrukturprojekt och utvecklar kontinuerligt vår kommun för att möta framtidens behov.

Foto: Crelle

Arbeta i Finspång

Vi skapar turbiner för grön energi, utvecklar hållbara elbatterier och arbetar med återbruk av lättmetaller och vi tillhandahåller trygghet och välfärd för alla medborgare. Ta med din partner eller familj, ni är efterlängtade.

Stöd och resurser för etablering

Vi erbjuder omfattande stöd och resurser för företag som vill etablera sig i Finspång. Genom vår gemensamma satsning inom ramen för Tillväxt Finspång får du tillgång till rådgivning, nätverk och information som hjälper dig att fatta välgrundade beslut för din verksamhet. Vi arbetar aktivt för att skapa en attraktiv och konkurrenskraftig miljö för företag i alla branscher.

Ta steget idag!

Upplev ”Kraften i Finspång” och ta steget mot att starta och driva ditt företag i en miljö som främjar innovation, samarbete och hållbarhet.

Välkommen till Finspång – här börjar din företagarresa!

Mer information

På den här sidan hittar du information om hur det går till att köpa mark eller hyra lokaler för olika företagsverksamheter i Finspångs kommun.

Alla lediga lokaler i Finspångs kommun kan du hitta på objektvision.se.