Utveckling i Finspång

En resa från historisk innovation till högteknologisk framtid

Historisk innovation

Finspång har en lång och stolt historia av industriell innovation. Redan på 1500-talet etablerades järn- och stålindustrin i området, vilket lade grunden för stadens utveckling som ett viktigt centrum för svensk industri. Under århundradena har Finspång varit hem för många banbrytande företag och uppfinningar, vilket har format vår kommun till vad den är idag.

En högteknologisk framtid

Med vårt platsvarumärke ”Kraften i Finspång” fortsätter vi att bygga på detta arv av innovation och entreprenörskap. Idag är Finspång känt för sin högteknologiska industri och ledande roll inom hållbar energi och hållbar industri. Våra företag är i framkant när det gäller att utveckla nya teknologier och lösningar som möter framtidens utmaningar.

Foto: Siemens Energy

Nätverk

Hitta din perfekta lokal eller plats!

Näringsliv

Vill du etablera din verksamhet i Finspång?

Service för företag

Har du en företagsidé som du gärna vill förverkliga? Du har idén – vi har verktygen!

Hållbar energi

En av de mest framträdande sektorerna i Finspång är energiteknik. Här arbetar vi med att utveckla och implementera hållbara energilösningar som bidrar till en grönare framtid. Våra företag är ledande inom produktion av avancerade gasturbiner, vindkraftteknologi och andra förnybara energikällor. Vi strävar efter att minska koldioxidutsläppen och öka energieffektiviteten genom innovativa och hållbara lösningar.

Foto: Siemens Energy

Hållbar industri

Förutom energiteknik, är Finspång också en central aktör inom hållbar industri. Våra företag arbetar med att skapa miljövänliga och resurseffektiva produktionsprocesser. Vi investerar i forskning och utveckling för att kontinuerligt förbättra våra metoder och minska vår miljöpåverkan. Detta inkluderar allt från återvinning och avfallshantering till vatten- och energibesparande teknologier.

Samarbete och innovation

Med platsvarumärket ”Kraften i Finspång” blickar vi framåt mot vår ambitiösa vision 30/35. Vår vision är att vara en ledande kommun för hållbar utveckling och innovation, med målet att nå en befolkning på 30 000 invånare år 2035. För att uppnå detta satsar vi på att skapa en attraktiv miljö för företagsetableringar och utveckling, med fokus på hållbarhet, teknologi och samhällsbyggnad.

Framtidens Finspång

Vi är stolta över vår historia, men ännu mer entusiastiska över vår framtid. Med fokus på hållbarhet och teknologisk utveckling fortsätter vi att bygga en stark och livskraftig kommun. Finspång är en plats där tradition möter framtid, där historisk innovation banar väg för nya framsteg inom hållbar energi och industri.

Välkommen att vara en del av vår resa

Upplev Kraften i Finspång och bli en del av en gemenskap som strävar efter att göra skillnad. Oavsett om du är företagare, forskare eller någon som bara är intresserad av framtidens teknologi, finns det en plats för dig här. Tillsammans skapar vi en hållbar och innovativ framtid i Finspång.