Flytta hit

Upplev Kraften i Finspång

Välkommen till ditt nya hem

Att flytta till Finspång innebär att bli en del av en gemenskap där historisk charm möter modern livskvalitet. Här finner du inte bara en plats att bo på, utan en plats att leva, växa och trivas. Med platsvarumärket ”Kraften i Finspång” vill vi visa varför just vår kommun är den perfekta platsen för dig och din familj.

Foto: Crelle

En plats för alla

I Finspång finns något för alla. Oavsett om du letar efter ett lugnt villaområde, ett centralt beläget radhus eller en lägenhet nära naturen, erbjuder vi bostäder som passar alla behov och livsstilar. Våra trygga och trivsamma bostadsområden kombinerar närhet till service och natur med en stark känsla av samhörighet.

Natur och friluftsliv

En av de mest attraktiva aspekterna av Finspång är den fantastiska naturen som omger oss. Här kan du njuta av sjöar, skogar och friluftsområden som bjuder in till vandring, cykling, bad och fiske. Naturen är alltid nära och erbjuder en perfekt balans till ett aktivt arbets- och familjeliv.

Foto: Crelle

Kultur och fritid

Finspång har ett rikt kultur- och fritidsliv med aktiviteter för alla åldrar och intressen. Vår kommun är hem för teater, musik, konst och en mängd olika evenemang som gör att det alltid finns något spännande att upptäcka. Föreningslivet är starkt och erbjuder möjligheter för både barn och vuxna att engagera sig i sport, kultur och andra intressen.

Evenemang

Utbildning och barnomsorg

Familjer som flyttar till Finspång kan räkna med högkvalitativ utbildning och omsorg. Vi har moderna och välutrustade skolor samt förskolor som erbjuder en trygg och inspirerande miljö för barnens utveckling. Finspång satsar på framtiden och ser till att alla barn får de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Näringsliv och arbetsmöjligheter

Finspång är inte bara en plats att bo, utan även en plats att arbeta och utvecklas. Vår kommun har ett blomstrande näringsliv med många spännande företag och karriärmöjligheter. Med starka industrier och en framåtsträvande anda erbjuder vi en dynamisk arbetsmarknad för både nyinflyttade och lokala invånare.

2 personer vid skåpbil

Foto: Crelle

En hållbar framtid

Med Kraften i Finspång fokuserar vi på hållbarhet och innovation. Vår kommun arbetar aktivt för att främja en grön och hållbar utveckling, vilket gör Finspång till en framtidsorienterad plats att leva på. Vi strävar efter att vara ledande inom miljövänlig teknik och hållbara lösningar för en bättre morgondag.

Ta steget idag

Välkommen att uppleva Kraften i Finspång genom att flytta hit. Upptäck allt det fantastiska vår kommun har att erbjuda och låt oss bli en del av din framtid. Här i Finspång hittar du inte bara ett hem, utan en plats där du kan förverkliga dina drömmar och skapa nya minnen.

Hitta bostad

Är du på väg att flytta till Finspång eller bor du här men söker nytt?

Lediga tomter

Vill du bygga helt nytt? I Finspång finns flera attraktiva lägen.

Förskola och skola

Är du i behov av plats på förskola eller skola för dina barn?

I Finspång får du rum för en givande fritid där du står i fokus, inte restiden. Precis så som det ska vara.​