Barn och familj

Finspång är den familjevänliga platsen med en spännande historia, magiska platser och äventyrliga utflyktsmål där ni tillsammans kan skapa minnen som håller.

Välkommen till Finspång - familjens samlingsplats!

Här kan ni tillsammans ta del av uppstyrda aktiviteter, sagolika stunder eller utforska Finspång i sitt esse. Ute efter äventyr i natursköna miljöer eller en god fika för en fin stund tillsammans? Då har ni hamnat rätt!

Vibjörnsparken

Mitt i Finspångs tätort hittar du Vibjörnsparken. En central samlingsplats med öppen yta, skogspartier och nära till både lek och fika. Här kan du och din familj lira brännboll, ha picknick, spela kubb eller om snön ligger djup – åka pulka! I utkanten av parken hittar du Klippestorpsgårdens café och en minigolfbana. I parken finns en lekplats med både gungor och karuseller för de äventyrliga. Vill ni äta ute en dag? Grillplatsen med både vindskydd och bänkar gör er utomhusvistelse än mer bekväm!

Sugen på att utveckla ditt sinne med kultur? Då har du hittat rätt!

Kulturhuset i Finspång har något för både stora och små, för hela familjen. Biovisningar, konstutställning, dansgrupp eller musik kan du roa dig med en helt vanlig tisdag i Finspång. Kulturhuset bjuder på mycket, musik kan dåna ut från byggnaden,  dansföreställningar kan ske på gator och torg, det anordnas allt från standup-shover till guidningar av våra kulturminnen.

Finspångs bibliotek är platsen där verkligheten möter fantasins och drömmarnas land.

Dröm dig bort i en sagovärld med mystiska djur, spendera tid med de yngsta på barnavdelningen Aventurinen eller låna dator för att ta del av världens nyheter och söka information. Finspångs bibliotek anordnar också olika aktiviteter och evenemang, ofta med teman anpassade efter vad som är aktuellt just nu. Gå skattjakt, utför uppdrag eller spendera en av alla våra högtider på en temakväll på bibblan!

Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar är ett avkopplande utflyktsmål för hela familjen.

Här upplever ni landsbygden som den var förr. Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar är museet som visar livet på landet. Med prylar, utställningsobjekt och flera tusen kvadratmeter av historia, kan du och din familj roa er tillsammans. Gratis parkering, tillgänglighetsanpassat och fika i caféet är bara pricken över i:et! Under sommaren anordnas även evenemang som Allsång och temadagen ”Bondgården förr”. 

Äventyrsbadet på Arena Grosvad

På Arena Grosvad hittar du ett badhus när badsuget är stort och regnet har tagit över. Bad- och friskvårdsanläggningen erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad. Här finns bland annat två vattenrutschkanor, ett vattenland och ett miniäventyr för de minsta. För den som gillar motions- och träningssimning finns även en 25 meter lång bassäng.

6 sommaraktiviteter för hela familjen

Aktivera hela den lilla eller stora familjen! Här kommer några förslag på kul grejer att hitta på i Finspång i sommar!

Mer att göra i Finspång

Är du en aktör vars verksamhet passar in och borde synas här?

Eller har du tips om vad som borde finnas med på sidan? Tveka inte, tipsa oss!

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr