Utflykter & aktiviteter

Finspång är platsen där kraften och lugnet möts.

Magin och kraften i våra omgivningar

Upptäck spänningen och energin hos våra förtrollande platser och sevärda utflyktsmål där ni tillsammans kan njuta av upplevelser i vår kraftfulla natur!

Äventyrsbadet på Arena Grosvad

På Arena Grosvad hittar du ett badhus när badsuget är stort och regnet har tagit över. Bad- och friskvårdsanläggningen erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad. Här finns bland annat två vattenrutschkanor, ett vattenland och ett miniäventyr för de minsta. För den som gillar motions- och träningssimning finns även en 25 meter lång bassäng.

Spela minigolf, biljard och kägel

I kommuen finns ett flertal minigolfbanor, så när andan faller på har du nära till en sådan. I Vibjörnsparken mitt i centrala Finspång kan du njuta på 18-hålsbanan under ekarna. Även i Sonstorp och Bränntorp kan du spela 18 hål och på Småängens camping som ligger precis utanför Finspångs kommungräns mot Motalahållet finns 12 banor. Är du sugen på minigof men inte sugen på att vara utomhus – misströsta inte, i Kägelhallen finns banor inomhus. Eller varför inte testa kägel eller biljard istället?

Åka flotte eller varför inte ångbåt?

Att hyra flotte i Finspång är ett fantastiskt sätt att utforska vattenvägar. Med flottuthyrning kan du njuta av en avkopplande dag på sjön, omgiven av naturens lugn och skönhet. Oavsett om du planerar en familjeutflykt eller en dag med vänner, så är det enkelt att ordna med allt du behöver för en lyckad dag på vattnet. I Finspång finns även ångbåten Kristina som kan bokas under sommarhalvåret.

Utforska grottor och gruvor

Att besöka gruvor i Finspång är som att stiga ner i historiens skattkista. Orten är rik på industrihistoria och gruvor spelar en central roll i vårt kulturella arv och än finns lämningar som minner om svunna tiders gruvdrift. Vandra till exempel Gruvleden i Grytgöl eller besök Gruvstugan i Hällestad. Strax utanför Sonstorp finns Torekulla kyrka – en spännande grotta med en ”kyrksal”, därav grottans namn, mitt i den ca 10 m långa grottgången.

Foto: Crelle

Låt adrenalinet rusa i Finspångs skate- och kickbikepark!

Parken som ligger nedanför Arena Grosvad och välkomnar åkare i alla åldrar. Parken är uppdelad i två olika ytor; en för skateboardåkning och en för kickbikes. Parken är stor med väldisponerade ytor som gör att många kan vara här och åka samtidigt. I parken är det tillåtet att åka skateboard, kickbikes, inlines och BMX.

Discgolf x2

I Finspång finns en 18 håls discgolfbana där stora som små motionärer är välkomna. Discgolfbanans första tee ligger vid Grosvadsskolan och banan är nästan fyra kilometer och har 18 hål av varierande svårighetsgrad. Du kan ta med egen frisbee eller hyra för 30 kr/st i Actics reception på Arena Grosvad.

Även i Hävla kan du spela 18 hål! Banan i Hävla är skapad av elitspelare inom sporten och lockar långväga gäster. 

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr