Butiker & marknader

Kraften i det lilla och personliga.

Service & leenden​

I skuggan av storstäderna och butiksutbudet i våra grannkommuner så kan vi ändå konstatera att allt du behöver faktiskt finns här i Finspång. Allt från våra otroligt serviceinriktade småbutiker som finns i Finspångs centrum och de större välkända kedjorna vid bland annat Vibergaområdet till de genuina gårdsbutikerna i kommunens ytterområden. Leendet du får från personalen. Den personliga servicen som sträcker sig utöver det vanliga. Det är något extra med  kraften som finns i en bruksort.

Finspångs Centrum – hjärtat av Finspång

Mitt i centrum hittar du en mix av tradition och modernitet. Här samsas anrika byggnader med moderna affärslokaler, vilket ger Finspång en unik karaktär. De små butikerna och familjeägda företagen kompletteras av större kedjor, vilket gör det möjligt att hitta allt man behöver, från vardagsvaror till speciella presenter.

För den shoppingsugne finns ett brett utbud av mode, heminredning, teknik och mycket mer. De lokala handlarnas personliga service och kunniga råd gör varje besök till en positiv upplevelse.

Viberga handelsområde – En plats för shopping i Finspång​

Vid infarten till Finspång ligger Viberga handelsområde, en galleria som erbjuder en unik mix av butiker och service. Här kan både invånare och besökare njuta av en bekväm och inspirerande shoppingmiljö med något för alla smaker och behov.

Här finner du allt från mode och skönhet till teknik och livsmedel, allt samlat på ett och samma ställe. Dessutom finns apotek och under hösten 2024 öppnar också McDonalds på området.

Välkommen till Viberga handelsområde – där shopping möter trivsel och bekvämlighet i Finspång!

Knallar, saltgurka & vaniljmunkar​

I de flesta av kommunens småorter lever marknadstraditionen kvar. En gång om året lever orterna upp lite extra och kraften i gemenskapen syns tydligare än aldrig förr.

Marknader som återkommer årligen:

Igelfors marken – under maj månad, i samband med motordagen

  • Finspongamarken- sista fredagen i maj
  • Rejmyre marken – slutet av juli, alltid på en onsdag
  • Hellstémarken – andra lördagen i augusti
Godisklubbor på en marknad

Gårdsbutiker

Finspång är en vidsträckt kommun med mycket landsbygd. En levande landsbygd med aktivitet och driv. Håll utkik och se till att svänga av när du ser en liten hemgjord skylt eller liknande, det klan var en riktig skatt du hittat. Ett tips på en liten rutt att ta om du är i trakterna av Hällestad kommer här!

Second hand & loppisar​

Fynda på någon av våra second handbutiker – en god sak för både dig och andra. Ge för livet har på senare tid belönats för sitt engagemang i samhället och är en verksamhet som inspirerar. Lada 107 och Min & Minis garderob är relativt nya och nysatsande butiker i Finspång väl värda ett besök. Under sommaren poppar såklart spontana loppisar upp, vissa av dessa har även blivit till en tradition. I Vibjörnsparken anordnas loppis varje torsdag under sommarhalvåret och i Grytgöl bjuds det traditionsenligt på bakluckeloppis varje år i september.

Mer shopping i Finspång

Är du en aktör vars verksamhet passar in och borde synas här?

Eller har du tips om vad som borde finnas med på sidan? Tveka inte, tipsa oss!

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr