Kraften i vattnet

Vatten har den magiska kraften att hitta fram till lekfullheten hos människan. Från liten till stor finns vattenlek för alla blötdjur – till och med för er alla badkrukor!

Vår blåa identitet

Finspång är en källa för vattnets egen kraft. Här får såväl rofyllda sjöar som rusande bäckar ta plats tillsammans. Och inte sällan länkas de samman i ett blått band genom kommunen, där både äventyret och fiskelyckan kan upplevas året om. Vattnet är en del av Finspångs identitet, där våra 368 sjöar placerar oss i topp för listan om Sveriges mest sjörika kommuner.

Energi och välbefinnande

Kraften i vattnet kommer alltid att vara en bidragande faktor till Finspångs bultande hjärta.

Vattnet är ett element som genererar både energi och välbefinnande till alla åldrar. En trollbindande plats för att uppleva vattnets kraft är att besöka slottsparken. Mitt i centrala Finspång finner du Sveriges största barocksslott som inte bara omges av en praktfull park, utan även av ett strömmande vatten. Oavsett årstid, är detta ett vatten att uppleva.

Svalkande och lekfullt

Ett svalkande sommarminne i strålande sol!

Lekfullheten är inte bara viktig för barnens utveckling, utan den genererar även rörelse och nöje i alla åldrar. Finspångs kommun värnar därför extra mycket om möjligheten till ett liv med glädje och aktiviteter för hela familjen. Här finns vattnets magiska kraft alltid nära. Mitt i centrala Finspång finns en vattenpark för våra minsta. En lekplats uppbyggd av fantasifulla och färgglada vattenfontäner som bjuder in till både glädjeskutt och till ett svalkande plaskande. En självklar plats för alla spralliga krabater under varma sommardagar.

 

Foto: Crelle

Fartfyllt och upplevelserikt

En plats för motion, avkoppling och lek

Oavsett väder eller årstid, finns vattenleken och äventyret alltid nära i Finspångs stora badanläggning Arena Grosvad. Här finner du inte bara Sveriges härligaste äventyrsbadhus, utan även allt som önskas för motion- och träningssim. Upplev även den oas som är skapad för den som behöver kraftsamla och njuta, en relaxavdelning med ett fokus på ditt lugn och inre välbefinnande.       

100% förnybar vattenkraft med hjärtat i Finspång

Kärleken till vattnet bekräftas även genom kommunens hjärta för att vattnets kapacitet både ger energi till självaste livet som till glödlampan i hemmet. Vattenkraft som berikas med lokalproducerad el från Finspångs egna kraftstationer i Lotorp, Butbro och Stjärnvik blir till FinspongsEl – är ett naturligt energival för Finspångsbon. Långsiktig hållbar energiförsörjning från våra egna vattendrag. 

Foto: Crelle

God chans till fiskelycka

Med våra 368 sjöar är Finspång en av Sveriges sjörikaste kommuner. Det innebär också många chanser till god fiskelycka. Här kan du fiska gädda och abborre, men även inplanterad regnbåge och öring. Gäddan som är Östergötlands landskapsfisk är utan tvekan ett av Sveriges mest spännande och populära byten.

 

Foto: Crelle

Njut ovanför ytan

Att åka flotte i Finspång är ett fantastiskt sätt att utforska vattenvägar. På en flotte eller i en roddbåt kan du njuta av en avkopplande dag på sjön, omgiven av naturens lugn och skönhet. Oavsett om du planerar en familjeutflykt eller en dag med vänner, så är det enkelt att ordna med allt du behöver för en lyckad dag på vattnet. Genom att paddla på någon av Finspångs kanotleder kan du få en riktigt härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och om vattennivån tillåter behöver du inte göra många lyft, utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. 

Kärleken till vattnet – våra badplatser

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr