Natur & motion

Med 368 namngivna sjöar, 27 naturreservat och ett rikt utbud av vackra vandringsleder är Finspång en av Sveriges främsta friluftskommuner.

I Finspång finns naturen

Perfekt för dig som älskar att koppla av och ladda kraft i naturen. Oavsett om du vill vandra, fiska, paddla kanot, bada eller cykla finns det otroliga möjligheter här. I Finspång upplever du vildmarken längs våra 125 km vandringsleder, badar eller paddlar i någon av våra 368 sjöar och skapar dig din egen sagovärld. Kom upplev kraften som finns här!

Utflykter & aktiviteter

Upptäck spänningen och energin hos våra förtrollande platser och sevärda utflyktsmål.

Friluftsliv & äventyr

I Östergötlands bästa friluftskommun finns spännande äventyr som väntar på dig.

Sport & motion

Fysisk aktivitet sätter fart på positiva krafter i kropp och själ. Lite eller mycket – all rörelse är bra.

Allemansrätten

I Sverige har vi en unik möjlighet att kunna röra oss fritt i naturen. Allemansrätten är någonting som du använder dig av när du går en promenad, paddlar kanot eller cyklar i naturen. För många är det någonting naturligt och vardagligt. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Det kan sammanfattas i att Inte störa – inte förstöra. Via länken kan du läsa mer om Allemansrätten på Naturvårdsverkets hemsida.

Kraften i vattnet

Vatten har den magiska kraften att hitta fram till lekfullheten hos människan. Från liten till stor finns vattenlek för alla blötdjur – till och med för er alla badkrukor!

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr