Podden

Tillväxt Finspång har valt att starta en podd som vi valt att kalla "Kraften i Finspång podden" En podd om och med människor i Finspång!

Möt Nilsove Magnusson, legendarisk sportjournalist och Finspångsprofil

I detta avsnitt möter vi Finspångsprofilen Nilsove Magnusson, född och uppvuxen i Valdemarsvik. I över 53 år har han delat sina betraktelser och krönikor genom ”Nilsoves Glimtar”. Nilsove berättar om hur hans passion för idrott och journalistik ledde honom till Finspång på 1960-talet, och hur han bevakade det lokala föreningslivet med stor hängivenhet. Han delar med sig av minnesvärda stunder, som när 5 000 personer fyllde Förvaltningstorget för att hylla OS-medaljörer, och mötet med sin älskade Birgit. Vi får också en inblick i hans tankar om dagens journalister, samt hemligheten bakom hans signaturhälsning ”Hej-Hej”. Och vad är det egentligen som gör en gentleman i hans ögon? Missa inte detta spännande samtal med Nilsove Magnusson!

Möt Tina Englund, företagare och föreningsmänniska från Rejmyre

I det här avsnittet av Kraften i Finspång podden träffar vi Tina Englund, en stark kvinna från Rejmyre som inte bara är företagare och politiker utan även en hängiven ”Skogsröjare”. Tina är drivkraften bakom ett av Finspångs mest framgångsrika företag, med en global kundkrets och med produktion i Hävla. Hon berättar om sin tidigare erfarenhet som ICA-handlare, och om sitt nuvarande engagemang i Coops lokala styrelse. Dessutom delar Tina en minnesvärd anekdot om hur hon en gång hängde upp rockbandet Twisted Sisters kalsonger för torkning i sin trädgård i Rejmyre (!)

Möt Pär Österlund, kyrkoherde i Finspångs församling

I detta avsnitt av Kraften i Finspång podden, möter Andreas Ramlöv Finspångs Församlings kyrkoherde, Pär Österlund. Redan som barn drömde han om att bli präst och präst blev han. Idag kyrkoherde i Finspångs församling – en modern och möjligen okonventionell ledare inom kyrkan. Hur ser han på kyrkans roll i lokalsamhället och varför valde han att tacka ja till fotomodellsuppdrag. Lyssna på samtalet mellan Andreas och Pär i avsnitt #2 av Kraften i Finspång podden.

johan persson

Möt Johan Persson, ny kommundirektör i Finspångs kommun

Andreas Ramlöv, verksamhetsledare på Tillväxt Finspång, möter Finspångs nya kommundirektör Johan Persson. I ett öppenhjärtligt samtal berättar Johan om uppväxten, hur viktig familjen är och varför han räds passion. Vi pratar om vad han själv kallar sin ”kräftgång” inom kommunala förvaltningar som nu lett honom till Finspång. Vi pratar också om synen på Finspång och hur han ser på sig själv som ledare. Detta och mycket mer!