3 upplevelser till fots

Oavsett om du vill uppleva en magisk skogsvandring, en berikande kulturupplevelse eller varför inte en historisk vandring som tar dig bakåt i tiden så kan du uppleva det när du går någon av alla Finspångs vandringsleder.

Historisk vandring

En historisk vandring i bruksmiljö där modern högteknologisk industri lever och utvecklas. Finspång hade sin verkliga storhetstid som bruksort och kulturcentrum under 1600- och 1700-talet. Bitvis kan man uppleva den miljö dåtidens människor rörde sig i. Passa på och njut av det magnifika slottet och den engelska parken med orangeriet, Auroratemplet, Järntemplet och lusthuset Lugnet.

Gruvstugan

Gruvstugan Hällestad

Gruvstugan i Hällestad erbjuder dig ett lättillgängligt utflyktsmål. Skogsvandringen är fyra kilometer lång. Vägar och stigar är noggrant röjda och tydligt markerade med pilar och röda ringar. Vandringen tar dig med på en kulturhistorisk resa genom de gamla gruvfälten i södra Hällestad. En promenad i bekväm takt tar cirka en timme. Vill du ta del av all den information som erbjuds längs stigarna bör du räkna med två timmar.

Regna/Älgsjön, Östgötaleden

Vandringsleden mellan Regna kyrka och Älgsjön är ca 11 km och en del av Östgötaleden. Leden är lättvandrad och följer nästan uteslutande grus- och skogsbilvägar. Sträckan går utmärkt att cykla om du hellre vill det. Om du cyklar kan du behöva leda cykeln på en sträcka av cirka 1,5 km, där skogsbilväg övergår till nygjord skogsstig. Detta inträffar på halva sträckan mellan Rullebacka och Älgsjön. Du kan starta din vandring i vilken ände av leden du vill.

Mer information

Det här är såklart inte de enda vandringsleder som finns här i Finspång. På Finspångs kommuns hemsida hittar du detaljerad information om alla våra vandringsleder.

Upptäck Finspång

Barn och pappa i lekpark

6 aktiviteter för hela familjen

För hela familjen

8 gårdsbutiker på en tripp

Fyll lungorna med kraften i lantluft och besök åtta av Hällestadsbygdens mysiga och genuina gårdsbutiker.

Turistinformation

Värdskap är ett vackert ord. Ett ord som andas engagemang, omtanke och att du som gäst är viktig. Värdskap ska kännas i hela kroppen. För oss i Finspång betyder värdskap – konsten att få människor att känna sig välkomna.

turistbyrå broschyr