Finspångs stadsfest 31 maj

Finspångs stadsfest arrangeras 31 maj

På initativ av Tillväxt Finspång arrangeras för första gången i historien en stadsfest i Finspång. I samarbete med näringslivet, föreningslivet, Finspångs kommun och Lions genomför vi detta arrangemang för att stärka redan befintliga Finsponga Marken som genom åren arrangerats med stor framgång. I år räknar arrangören av marknaden rekord i antal knallar som kommer finnas på plats i och runt centrum. Total sett blir det ca 160 knallar utöver det innehåll som stadfesten levererar.

– Det kommer finnas något för alla denna dag, lovar Andreas Ramlöv, verksamhetsledare för Tillväxt Finspång och initiativtagare.

Bland mycket annat kommer det bli elbilsrally, armbrytartävlingar, trialuppvisning, legorobottävlingar, ansiktsmålning, tipspromenad, ponnyridning och helikopterflygning. Tanken är att festen arrangeras ”För Finspångare – Av Finspångare” och därav att både näringsliv, kommun och föreningsliv engagerar sig på olika sätt för att skapa upplevelser i och runt stadskärnan.

– Det är också roligt att få till både dans- och musikframträdanden under dagen då både Dansakademin och Jazzkapellet kommer bjuda på föreställningar på Bergslagstorget denna dag, fortsätter Andreas och berättar också om att vi får en Mello-artist som kommer bjuda på en gratiskonsert på scen utanför Joan´s:

– Vi är verkligen glada att kunna presentera artisten Maria Sur som kommer bjuda på en konsert kl. 18:00 utanför Joan´s. Hon har varit i två Melodifestivalsfinaler och har starka låtar som jag hoppas Finspångsbon kommer uppskatta. Vi räknar såklart med mycket folk på plats och ser fram emot dagen mycket, avslutar Andreas med ett leende.

Ett stort tack till alla samarbetspartners som gör stadsfesten möjlig: Lions, Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa , Kulturhuset, Siemens Energy, Gladsheim, Gränges, Finspångs Tekniska Verk, Joan´s och Finspångs kommun

 

Läs hela programmet för Finspångs stadsfest nedan (Med reservation för ändringar):

Finspongamarken

09.00-18.00

160 knallar utmed Bergslagsvägen, Kalkugnsvägen och Jonas Wenströms väg.

Bergslagstorget

12.00-16.00

Programmera, bygg och tävla med legorobotar! I samarbete med CNG och Siemens Energy.

14.00-18.00

Armbrytningstävlingar med Finspångs Armbrytningsklubb

16.45

Dansuppvisning med Dansakademien

17.15

Minikonsert med Jazzkapellet

Scenen vid Joans

18.00

Konsert med Maria Sur

22.00

Alltid på G!

Förvaltningstorget ”Barnens torg”

14.00-17.00

Elbilsrally

14.30-17.30

Odla med Maya – odla solrosor med Biet Maya, Meet & Greet och tipspromenad

15.40-17.20

Kulturskolan uppträder

Bruksparken

10.00-18.00

Bakluckeloppis i samarbete med Sonstorps IK

14.00-17:00

Ponnyridning i samarbete med Ryttarkamraterna.

Upplev Finspång från ovan 5 min helikopterlyft. Pris 450 kr per person.

Atlaslunden

19.00

Fotbollsderby

Torstorp IF – Finspångs FK