En eldsjäl av rang!

Vid senaste Kraften i Finspång lunchen hade vi förmånen att få lyssna på en fantastisk berättelse om musikfestivalen Skogsröjets historia. Vi hade nämligen besök av ”pappan” till festivalen, Stefan Englund. Det blev mycket skratt, tänkvärda ord och också tårar i lokalerna under lunchen.

Tisdagen den 27 feb samlade vi ett fullsatt Joan´s med närmare 70 personer från näringsliv och kommun. En fantastisk uppslutning och härlig energi i lokalerna där vi från Tillväxt Finspång började med att informera om vårt arbete senaste månaden och vad som är på gång framgent. Bland annat berättade vi att vi sedan förra lunchen välkomnat nio nya medlemmar och att vi nu är 97 medlemmar totalt. Målet är 100 medlemmar innan sommaren och vi hoppas kunna bjuda in till fest under året för att fira tillsammans.

Sedan var det dags att välkomna lunchens huvudgäst och talare Stefan Englund som tillsammans med Rejmyre musikförening och alla eldsjälar runt föreningen ligger bakom musikfestivalen Skogsröjet som arrangerades första gången 2006.

Idag lockar festivalen till sig hela ca 18 000 besökare och omsätter ca 10 miljoner kronor. Hela festivalen drivs ideellt och involverar 20 st föreningar och ca 200 volontärer.

Vi fick höra mycket roliga anekdoter från alla åren som passerats och också många fina berättelser om vad festivalen betyder för bygden och människorna i och runt Rejmyre.

Stefan berättade bland annat om det överskott som genererats genom åren och som inneburit att Skogröjet kunnat stöttat och bidragit med ekonomiska medel om 300 000 kr årligen till olika projekt i och runt Rejmyre. Sedan starten 2006 fram till idag innebär det ca 5 miljoner som festivalen kunnat ge tillbaka till föreningslivet.

Möte
Konferens


Från oss på Tillväxt Finspång vill vi återigen rikta ett stort tack till Stefan Englund som besökte oss och berättade sin och Skogsröjets historia, en stark berättelse om en festival med stor betydelse för både Rejmyre och hela Finspång!