Rejmyre Art Lab

Hitta hit

Kontakt

Glasbruksvägen 42, 610 14 Rejmyre
Kontaktperson: Sissi Westerberg

Telefon: 0709-720306

E-post: info@rejmyreartlab.org

Hemsida: www.rejmyreartlab.org

Information

Sedan 2009 har Rejmyre Art LABs Center för Studier i Periferin arbetat för att etablera Rejmyre som mötesplats för konst och hantverk med fokus på plats-specifikt konst. I konsthallen Engelska Magasinet i Rejmyre visar vi också utställningar med fokus på samtidskonst och konsthantverk.

Organisationen är konstnärsdriven och har som syftet att skapa utbyte mellan det post-industriella lokalsamhället Rejmyre och svenska och internationella kulturutövare samt att utveckla nya metoder för hur konst och samhälle kan samverka. Vi har länge arbetat med olika modeller för hur konst kan “inympas” i befintliga miljöer i samarbete med lokala verksamheter och för hur konsten kan möta besökare på oväntade ställen.

De senaste åren har vi också satsat på att skapa strukturer där konstnärlig forskning och vidareutbildning för professionella kulturutövare kan bedrivs. Genom vår barn- och ungdomsverksamhet ”Konstlabbet” får unga i området kring Rejmyre möjlighet att bli medskapande i våra forskningsprojekt genom eftermiddags- och kolloverksamhet.