Therese Wiklund

”Att bo och jobba i en lagom stor stad är att ha ett liv – på riktigt”

- möt Therese Wiklund, producent på Kulturhuset i Finspång

”Vi må vara små, men vi har stora ambitioner – såväl kulturhuset som Finspång som kommun”. Orden kommer från Therese Wiklund, producent på Kulturhuset i Finspång.

Kulturassistent, turistinformatör och koordinator. Therese Wiklund har haft många roller på Kulturhuset i Finspång. Idag är titeln producent. ” Jag är med och arrangerar spelningar, konferenser och alla andra typer av event. Jag älskar evenemang och musik – så jag har verkligen ett toppenjobb nu.”. Och nu planeras det för fullt för sommaren. ”Äntligen har restriktionerna släppt och vi kan planera sommarens arrangemang – och vilken sommar det kommer bli! Det kan jag lova”.

Therese är född i Norrköping, men uppvuxen i Finspång där hon bott i princip hela livet. ”Jag älskar att vara ute i naturen – skogen och vattnet är mina element – och där är Finspång svårslaget. Vi har allt – dessutom nära”.

Hur skulle du säga att det är att jobba i Finspång?
”Bara positivt – det handlar återigen om närheten. Att kunna bo och jobba i en lagom stor stad gör att man får ett liv. Jag sitter inte i några bilköer eller behöver vänta på bussar som inte kommer. Jag kan gå. Och sen är det närheten till människorna – man får ett brett kontaktnät där det finns en alla-känner-alla-mentalitet”.

Att hon är stolt över sitt Finspång – det märks. ”Vi må vara små, men vi har stora ambitioner – såväl kulturhuset som Finspång som kommun. Och vi har rätt att ha de ambitionerna – för har vi bestämt oss för något så fixar vi det. Kraften finns i det nära samarbetet mellan kommun, företag och andra organisationer där det är enkelt att få kontakt med rätt folk”.

Vad tycker du Finspångs kommun ska vara extra stolta över?
Naturen igen. Den är svårslagen. Oavsett vad och var man vill uppleva så finns det alltid något. Naturen runt slottet i centrala Finspång, Rejmyreskogarna eller varför inte röra sig ut mot Lotorp.

Avslutningsvis, har du några tips på evenemang som kommer?
Det finns redan idag massor av evenemang som är planerade och fler är på gång. Håll utkik, det kommer bli ett bra event år i år.

Fler krafter i Finspång

Vivi Hallström

Vivi Hallström

Efter över två decennier av studerande, jobb och hårt arbete lever hon nu sin dröm. I Igelfors. Och är hungrig på mer.

Johan Peterson

Johan Petersson​

Tryggheten, närheten och engagemanget. Det lockade Johan tillbaka till Finspång för 18 år sedan.

Linnéa Skånberg​

Linnéa Skånberg

När Linnéa blev uppsagd från jobbet tog hon möjligheten att förverkliga en barndomsdröm – att bli glasblåsare.