En fantastisk stadsfest!

Lyckad och välbesökt stadsfest!

Under fredagen 31 maj arrangerades för första gången Finspångs Stadsfest i samband med den traditionsenliga Finsponga Marken. Det blev en mycket välbesökt dag med rekordstort antal knallar på plats i centrum tillsammans med alla kringaktiviteter som erbjöds denna festliga dag. 

– Vi är verkligen jättenöjda med dagen och allt som varit inför. Det känns fantastiskt att vi lyckades samla både näringsliv, föreningsliv och kommunen till att arrangera en stadsfest för första gången i Finspång, berättar Andreas Ramlöv, Tillväxt Finspång.

Dagen bjöd på strålande väder och nästintill perfekta förutsättningar vilket resulterade i mycket folk under hela dagen. På ”Barnens Torg” (Förvaltningstorget) kunde man odla med Biet Maya, vara med på lässtund med Biblioteket eller testa Elbilsrace. På nya Bergslagstorget fick man bland annat prova Cornhole, armbrytning och legorobotar med gymnassieelever från CNG. På plats fanns också Swedbank, Finspångs Tekniska Verk samt Tillväxt Finspång. I Bruksparken fanns en bakluckeloppis som arrangerades av Sonstorps IK och för de som ville kunde man prova att rida på ponnyhästar från Ryttarkamraterna.

– Vi tycker vi lyckades skapa en stadsfest med något för alla; dansuppvisningar, musikframträdanden, prova på aktiviteter, trialuppvisning och till och med helikopterflygning över Finspångs centrum.

Som avslutning på dagen uppträdde, den tvåfaldiga finalisten i Melodifestivalen, Maria Sur för en stor publik från scenen intill Joan´s där kvällen sedan fortsatte med fler uppträdanden och fest hela kvällen och natten.

– Detta var första gången som Finspångs Stadsfest arrangerades och jag hoppas och tror vi ska göra detta igen, avslutar Andreas med ett brett leende.

Från oss på Tillväxt Finspång vill vi tacka alla inblandade och särskilt våra samarbetspartners; Finspångs Tekniska Verk, Gladsheim, Siemens Energy, Finspångs kommun, Kulturhuset, Gränges, Lions, Joan´s och Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa.