McDonald´s etablerar sig i Finspång!

Idag meddelade Coop Finspångs vd, Anders Jendeberg, att man tecknat ett markarrendeavtal med Food Folk Sverige AB som möjliggör en etablering av en ny McDonald´s restaurang intill Viberga-området.

– En etablering av McDonald’s restaurang är ett stort steg framåt för vår kommun och jag är väldigt glad över att vi kommit i mål med detta avtal efter en längre tid av dialog och förberedelser” säger Anders Jendeberg, VD.

Restaurangen planeras öppna upp under senare delen av 2024 om allt går som planerat.
För Finspång är detta positiva nyheter som också kan innebära att fler intressenter väljer att etablera sig i området.

Läs pressmeddelandet i sin helhet nedan:

2024-03-22
Globalt företag planerar etablera sig i Finspång – En positiv satsning för orten Coop Finspång ekonomisk förening, 
Idag meddelar Coop Finspångs VD Anders Jendeberg att föreningen har tecknat ett markarrende-avtal med Food Folk Sverige AB som planerar för en etablering av en McDonalds-restaurang på Viberga-området i Finspång, vilket förväntas bidra till en positiv utveckling för orten och dess invånare.

”En etablering av McDonald’s restaurang är ett stort steg framåt för vår kommun och jag är väldigt glad över att vi kommit i mål med detta avtal efter en längre tid av dialog och förberedelser” säger Anders Jendeberg, VD.

Avtalet signerades tidigare i veckan och nu väntar en bygglovsprocess som förhoppningsvis går smidigt – planen är att restaurangen öppnar under senare delen av 2024.

”Detta kommer inte bara innebära att våra invånare erbjuds en ny matupplevelse som kompletterar dagens utbud, utan det förväntas även skapa arbetstillfällen och stimulera ekonomin lokalt.”
Genom restaurangens närvaro kommer även lokala företag att kunna dra nytta av ökade besöksströmmar och ökad synlighet.
“Vi hoppas såklart också att detta också kommer underlätta för fler attraktiva nyetableringar som gynnar Finspång – redan idag har vi diskussioner igång med andra aktörer som visat intresse att etablera sig i våra lokaler”.

Vår galleria på Viberga är redan idag Finspångs största mötesplats med i snitt runt 14.000 besökare varje vecka och vi planerar för att utveckla området ytterligare. Genom att etablera sig i Finspång visar Food Folk Sverige AB sitt fortsatta engagemang för att möta kundernas behov och önskemål genom att erbjuda sina produkter och tjänster på nya platser runtom i Sverige.

“Från Coop Finspång ser vi fram emot att välkomna McDonald’s till Finspång – vi vet att denna etablering varit efterlängtad av många finspångsbor.” ”Som kooperation drivs vi av att skapa medlemsnytta till våra ägare – finspångsborna, vilket gör oss unika. Vi har ett tydligt lokalt fokus där vi strävar efter att främja ortens utveckling på olika sätt vilket detta är ett av många exempel på. Tillsammans med våra medlemmar är vi en del av den goda kraften”, avslutar Björn Andersson, Ordförande i Coop Finspångs ekonomiska förening.

För ytterligare information och frågor, vänligen kontakta:
Anders Jendeberg, VD Coop Finspång ekonomisk förening, 010 747 45 52
Björn Andersson, Styrelsens ordförande Coop Finspång ekonomisk förening, 070 682 49 58