9 av 10 nya företag överlever i Finspång

För några dagar sedan uppmärksammades vårt arbete med rådgivning och hjälp för nyföretagare i lokalpressen. Det var Norrköpings Tidningar som 28 februari publicerade en artikel där två nyföretagare och också Fredrik Sundqvist från Tillväxt Finspång blev intervjuade. Bakgrunden till artikeln är att Finspång ligger högt vad gäller överlevnadsgrad hos nyföretagare där statistik visar att hela 9 av 10 företag som startade under åren 2020-2023 fortfarande är aktiva. 

Fredrik Sundqvist har arbetat under många år med stöd och rådgivning till personer som vill veta mer om hur det är att driva företag. Tidigare inom ramen för organisationen Nyföretagarcentrum men sedan några år tillbaka hos Tillväxt Finspång.

– För mig är det viktigt att ge rätt information så personen i fråga vet vad de ger sig in på. Stöd och nätverk är nyckelfaktorer för att lyckas, säger Fredrik.

Det är roligt att vårt arbete uppmärksammas och tack till Norrköpings Tidningar för att ni valde att skriva om detta viktiga ämne. Läs hela artikel som prenumerant här