Laddar Evenemang

När

Detaljer

Start:
29 juni 2024 - 11:00
Slutar:
8 september 2024 - 16:00
Evenemang Kategori:

Plats

Engelska Magasinet
Glasbruksvägen 42
Rejmyre,
+ Google Map

Annan

Kategorier man kan filtrera på
Konst

TID OMSORG KAOS

Konsthallen Engelska Magasinet Rejmyre

Utställningsperiod: 29 juni – 8 september 2024

Öppettider: tisdag – söndag kl 11.00-16.00 (tom 18 aug därefter endast lör & sön)

Vernissage: lördag 29 juni kl 14.00

Curator: Tida Dalunde

Medverkande utställare: Andreas Almebäck, Henrietta Elfström Berg, Jessica Westerberg, Johanna Bylén, Lovisa Hed, Malin Uhlén, Nanny Rådenman, Pia Alsell och Ting Wang.

Rejmyre Art Lab presenterar nio av årets masterstudenter från Konstfacks konsthantverksutbildningar. Gemensamma spår i konstnärernas verk är tid, omsorg och kaos. Tidens gång och tid att fokusera, omsorg om materialen och dess uttrycksmöjligheter och det ständigt närvarande kaos som hör till livet och alltid tar sig in i det vi försöker kontrollera och sortera.

En av de nyutexaminerade konstnärerna, Andreas Almebäck, ställer sig frågan hur vi egentligen använder vår tid. Hans undersökning av frågan ledde honom att skapa abstrakta skulpturer där alla delar strävar mot en ständigt undanglidande balanspunkt och delarna därför rör sig i förhållande till varandra. En annan relation till tiden möter vi hos Ting Wang. Hon har fördjupat sig i det traditionella textilhantverket vaxbatik, som hon närmat sig som en resa genom tiden, och utifrån detta förhållningssätt skapat en spiralformad tidstunnel med plats för förfäders berättelser och historia. För Nanny Rådenman var startpunkten ett undersökande av hur de ordlösa och intuitiva aspekterna av vävning kan användas i omsorgen om patienter med demenssjukdomar. Under skapandet av sina färgglada bildvävar hittade hon inte bara terapeutiska aspekter av hantverksutövande, utan också ett sätt att visa omsorg genom själva hantverket. En annan av de deltagande konstnärerna som har undersökt det ordlösa och intuitiva är Jessica Westerberg. Hon har tagit sig an glasets möjlighet att fånga ett tillstånd av kaos och att kommunicera djupa känslor. I hennes verk möter organiska, kaotiska glasbehållare och smälta aluminiumdelar en strikt struktur av stålstavar.

Alla verk i utställningen är resultatet av två års undersökning och fördjupning i konstnärernas valda teman, material och tekniker och låter oss möta de olika perspektiv på livet som uppstår vid sådana omsorgsfulla möten mellan människa och material.

Kontaktinformation

61271 Rejmyre
Telefon: 0709-720306

E-post: info@rejmyreartlab.org

Dela