Rejmyre Hantverksby

Lat: 58.83072’N Long: 15.92851’E

En av många och fortfarande levande bruksmiljöer i Finspångs kommun är genuina Rejmyre Hantverksby. Två mil öster om centralorten Finspång hittar du en unik miljö präglad av människor med passion och brinnande intresse för hantverk, konst, mat och historia.

 

Hantverksbyn har bland annat Rejmyre Smedja och ett glasmuseum. Det finns en fantastisk utställningslokal, Engelska magasinet som har ett flertal utställningar varje år. Men det Rejmyre Hantverksby är mest känt för är Reijmyre Glasbruk, ett av de äldsta glasbruk som fortfarande är i drift, med Sveriges finaste glas. 1810 började tillverkningen av munblåst glas i hyttan och än idag tillverkas glas för hand. Glasbruket välkomnar dig mer än gärna in i glashyttan för att uppleva traditionell glasblåsning och glasproduktion på nära håll. Du får se när glaset formas från glödande flytande massa till färdig produkt. I och med denna tillverkningsmetod blir varje glas unikt. 

 

I hantverksbyn finns även en säsongsöppen turistbyrå.

 

Audioguide

I appen OnSpotStory finns en audioguide för dig som vill upptäcka platsen på egen hand. Ladda ned appen och sök på Finspång.

Hitta hit

Kontakt

Telefon: 0122-85885

E-post: turism@finspang.se

Hemsida: www.finspang.se